Bonaire staat al jarenlang bekend als de top duik- en snorkelbestemming van de Cariben en dat is het nog steeds. Maar het tropische eiland Bonaire heeft zo veel meer te bieden. Ontdek het tijdens uw volgende vakantie op Bonaire.

Kantduikhoofdstad van de wereld

Wanneer u langs de kustwegen rijdt, ziet u de gele stenen met de namen van de duiklocaties erop. Bonaire biedt in totaal 86 duiklocaties en op de meeste daarvan is kantduiken mogelijk. Daarom is Bonaire ook een fantastische locatie voor snorkelaars. Parkeer uw auto trek uw duikuitrusting aan of pak uw snorkelset en spring of loop het water in. Na een korte afstand zwemmen, ontdekt u een schitterend rif waar u van de wonderen van het onderwaterleven kunt genieten. Om het voor duikers makkelijker te maken, is er op ons zusterresort Buddy Dive Resort een Drive Thru waar u uw duikflessen kan vullen of uw flessen voor uw duik kunt pakken. Tijdens uw verblijf op Caribbean Club Bonaire mag ook u van deze Drive Thru gebruik maken.

Bonaire als een culinaire bestemming
In de afgelopen paar jaar is Bonaire zich als een van de hotspots van de Caraïben op culinair gebied aan het ontwikkelen. De meeste restaurants serveren gerechten waar het traditionele Caraïbische met Europese moderniteit is doortrokken. Lokale afhaalgelegenheden en foodtrucks rijzen als paddenstoelen uit de grond en serveren verrukkelijke maaltijden voor een redelijke prijs.

De natuur van Bonaire
Washington Slagbaai National Park is met ongeveer 203 verschillende vogelsoorten werkelijk een paradijs voor vogelspotters. Voor de meest avontuurlijke bezoekers is er ook de beklimming van de Brandaris, het hoogste punt van Bonaire (241 meter). Ook zijn er een paar door kliffen geflankeerde, verbluffend mooie zandstranden. Het is vanuit Caribbean Club Bonaire slechts 20 minuten met de auto tot de ingang van het park. Het Nederlandse Caraïbische eiland Bonaire biedt ook een aantal wandelroutes om door de pittoreske heuvels te wandelen waar u de mooiste vergezichten van het eiland tegenkomt.

De hoofdstad Kralendijk
Caribbean Club Bonaire is slechts een rit van 8 minuten met de auto van het centrum Kralendijk verwijderd. U treft daar een verscheidenheid aan restaurants en souvenirwinkels aan. Het is een kleine maar levendige stad met traditionele, kleurrijke Caraïbische gebouwen. Wandel door de straten of ga winkelen in de Kaya Grandi.

Watersport op Bonaire
Naast duiken en snorkelen biedt Bonaire vele andere mogelijkheden voor watersport. Het heldere turkooizen water van het Caraïbische zee, dat het hele jaar door rustig is, in combinatie met de constante, plezierige bries, biedt een perfecte omgeving voor watersporten zoals windsurfen, kiteboarden en kajakken.